ЕКСПЕРТНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ТРИЦИКЛІЧНИХ АНТИДЕПРЕСАНТІВ - Zarubina, M. V.; Sych, I. A.; Sych, I. V. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2016)
Розглянуто методи дослідження трициклічних антидепресантів (тіанептину, амітриптиліну, іміпраміну, доксепіну, кломіпраміну). Підібрано найбільш чутливі реактиви, що дозволяють диференціювати та ідентифікувати зазначені лікарські засоби. Проведено їх дослідження методом тонкошарової хроматографії, підібрано системи органічних розчинників і отримано хроматографічні характеристики. Методом ІЧ-спектроскопії визначено основні смуги поглинання, характерні для лікарських речовин, що досліджувалися.