ОСОБЛИВОСТІ КРИМІНАЛІСТИЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ БАЛІСТИЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ТА УРАЖАЮЧИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЕЛАСТИЧНОЇ КАРТЕЧІ ПАТРОНІВ ТРАВМАТИЧНОЇ ДІЇ «ТЕРЕН-12К» - Kolomiytsev, O. V.; Sapelkin, V. V. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2016)
У ході проведення експериментальних досліджень балістичних характеристик та уражаючих властивостей еластичної картечі патронів травматичної дії 12-го калібру «Терен-12К» визначено особливості розсіювання її кінетичної енергії на траєкторії, а також характер ударно-контактної взаємодії із тканинами біологічного об’єкта на різних дистанціях стрільби. Особлива увага приділена дослідженню уражаючих властивостей еластичної картечі на дистанціях стрільби, для яких характерна компактна дія такого множинного кінетичного снаряда. Визначено комплекс диференційно-діагностичних ознак при стрільбі картеччю на близьких відстанях.