ІНТЕГРАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ В СУДОВІЙ ЕКСПЕРТИЗІ: СУТНІСТЬ ТА ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ КОМПЛЕКСНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ - Simakova-Yefremian, E. B. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2016)
Сучасна наука розглядає комплексність досліджень як одну із закономірностей процесу пізнання. Судова експертиза, яка з метою вирішення завдань судочинства спрямована на використання знань, накопичених урізних галузях науки, у процесі науково-технічного прогресу постійно отримує вплив інтеграційних процесів, що відбуваються в цих галузях. Наукові публікації свідчать про те, що інтеграція знань у судовій експертизі це закономірний процес її розвитку, один із головних важелів впливу на формування засад комплексних судово-експертних досліджень; нині вона набуває все більшого поглиблення й поширення. Вивчаючи форми комплексирування в судовій експертизі, необхідно виходити з аналізу предмета, завдань, об’єктів, суб’єктів і методик комплексних досліджень, оскільки інтеграційні процеси реалізуються в розвитку судової експертизи за предметом інтеграції знань, завданнями судової експертизи, об’єктами, суб’єктами інтеграції знань та методами.