Збірник «Теорія та практика судової експертизи і криміналістики»: шануємо минуле, працюємо сьогодні, крокуємо в майбутнє - Simakova-Yefremian, Ella (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2025)
Стаття головної редакторки присвячена розвитку фахового наукового збірника «Теорія та практика судової експертизи і криміналістики» та ролі судово-експертної діяльності в умовах сьогодення. Авторка наголошує, що в час війни результати експертних досліджень мають не лише доказове, а й історичне значення, адже формують правду про воєнні злочини та документують наслідки російської агресії проти України. У тексті підкреслено стійкість і професійну мужність експертів, які продовжують роботу попри небезпеку, обстріли та руйнування інфраструктури. Окрему увагу приділено зростанню міжнародного авторитету української судової експертизи, розширенню співпраці з європейськими інституціями, впровадженню цифрових технологій і нових наукових методів. Авторка підсумовує, що збірник є не лише науковою платформою, а й своєрідним літописом професійного поступу спільноти, що поєднує традиції минулого та інновації майбутнього.