ДО 100-РІЧЧЯ ВИДАТНОГО ВЧЕНОГО-КРИМІНАЛІСТА МИХАЙЛА ВАСИЛЬОВИЧА САЛТЕВСЬКОГО - Kliuiev, O. M. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2017)
Розглянуто творчий і життєвий шлях доктора юридичних наук, професора М. В. Салтевського (08.11.1917-23.08.2009) - видатного українського вченого-криміналіста, одного із засновників харківської експертної школи. Особливий акцент зроблено на його практичний внесок у розвиток судово-експертних досліджень Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса. Численні публікації вченого й донині не втратили своєї актуальності, залишаючись затребуваними вченими-криміналістами, судовими експертами-практиками, працівниками правоохоронних та інших структур. Наукова спадщина професора М. В. Салтевського багато в чому визначає сучасні напрями наукових досліджень у криміналістиці та судовій експертизі.