Методологічний аналіз військової експертизи - Antoniuk, P. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2021)
Поява самостійних одиниць судової експертизи є результатом розвитку наукових знань, ігнорування яких під час здійснення судово-експертної діяльності призводить до підміни судовою експертизою процесу доказування. Мета статті — провести методологічний аналіз предмета, об’єктів і завдань судової військової експертизи та її місця в сучасній класифікаційній системі судових експертиз. Проаналізовано структурні складові військової експертизи — предмет, об’єкти, завдання та спеціальні знання. У результаті з’ясовано, що формування військової експертизи як самостійної стратифікаційної одиниці відбулося з порушенням методологічних засад, розроблених судовою експертологією. Зроблено висновок про необхідність перегляду місця й сутності військової експертизи в наявній класифікаційній системі судових експертиз в України.