КОМПЛЕКСНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ФАЛЬСИФІКОВАНОЇ ТА КОНТРАФАКТНОЇ ПРОДУКЦІЇ: ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ - Zanina, T.; Kopytko, A.; Manuilenko, A. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2019)
Експертиза контрафактної та фальсифікованої продукції вимагає комплексного підходу. В даній статті розглянуті поняття «фальсифікація» та «контрафакція», наведені їх класифікації; обґрунтована необхідність в проведенні комплексного дослідження; наведені основні питання, розглянуті основні завдання, що вирішуються експертами в різних галузях знань при дослідженні контрафактної та фальсифікованої продукції. Експертиза контрафактної та фальсифікованої продукції в залежності від того, яка саме продукція підлягає аналізу, вимагає цілого комплексу експертних досліджень: товарознавча експертиза, експертиза речовин та матеріалів, експертиза документів, експертиза у сфері інтелектуальної власності, хіміко-біологічна експертиза та ін.