ДОЗВІЛЬНІ ДОКУМЕНТИ, ЩО РЕГЛАМЕНТУЮТЬ ВИКОНАННЯ БУДІВЕЛЬНИХ РОБІТ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ - Puqacheva, L.; Kirillova, L.; Kucherenko, R. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2019)
Однією із завдань будівельно-технічної експертизи є визначення технічної можливості розподілу житлового будинку, квартири на декілька ізольованих квартир з окремими виходами як на земельну ділянку, так і на сходову клітину багатоповерхового житлового будинку. Перетворення виділюваної частини будинку в ізольовану квартиру (приміщення) передбачає проведення необхідних будівельних робіт по реконструкції, переплануванню, переобладнанню згідно з діючими нормативними документами. Разом з цим, виникають питання стосовно надання дозволів на виконання таких робіт. Проведено аналіз сучасної нормативної бази дозвільної документації при вирішенні питань з можливості перетворення виділюваної частини будинку в ізольовану квартиру (приміщення).