ОСОБЛИВОСТІ ТОВАРОЗНАВЧОГО ДОСЛІДЖЕННЯ ТОВАРІВ МЕДИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ - Tarasiutina, S. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2019)
Товари медичного призначення все частіше стають об’єктами судово-товарознавчої експертизи. Ключовою особливістю дослідження є те, що обіг та реалізація таких виробів регламентується відповідними нормативно-технічними документами. У статті розглянуті аспекти класифікації, вимоги маркування з використанням одиниць Міжнародної системи. Визначено мету та основні завдання товарознавчого аналізу. Висвітлені основні види фальсифікації. Розібрані показники якості, їх специфічність. Через зміни у законодавстві, при визначенні вартості товарів медичного призначення, особливу увагу слід приділяти їх оподаткуванню.