ДО ПИТАННЯ ПРО ВВЕДЕННЯ У КРИМІНАЛЬНЕ ПРОЦЕСУАЛЬНЕ ЗАКОНОДАВСТВО ПОНЯТТЯ «ВИСНОВОК СПЕЦІАЛІСТА» - Simakova-Yefremian, E. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2019)
Досліджено проблемні питання щодо пропозіції введення у кримінальне процесуальне законодавство України поняття «висновок спеціаліста». На підставі аналізу спеціальної літератури та відповідних норм законодавства наведено аргументи про недоцільність введення у кримінальний процес цього поняття. За своєю сутністю дослідження, проведене із застосуванням спеціальних знань для встановлення фактичних даних та обставин кримінальних проступків під час їх досудового розслідування, нічим не буде відрізнятися від дослідження, проведеного із застосуванням спеціальних знань для встановлення фактичних даних та обставин злочину. Сформульовано висновки та надано відповідні пропозиції про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України.