РАССЛЕДОВАНИЕ ФАЛЬСИФИКАЦИИ И ОБОРОТА ФАЛЬСИФИЦИРОВАННЫХ ЛЕКАРСТВЕННЫХ СРЕДСТВ: ПРОБЛЕМЫ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ СЛЕДОВАТЕЛЯ - Parfylo, I. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2019)
Розглянуто проблеми взаємодії слідчого при розслідуванні фальсифікації та обігу фальсифікованих лікарських засобів. Проведено детальний аналіз поглядів вчених щодо визначення «взаємодії» як наукової категорії, її принципів та значення, що є дискусійними у криміналістиці. Обґрунтовано, що систематизацію форм взаємодії слідчого при розслідуванні вказаного виду злочинів слід здійснювати за критерієм суб’єкта з урахуванням особливостей їх правової регламентації. Визначено, що основними суб’єктами взаємодії зі слідчим при розслідуванні фальсифікації та обігу фальсифікованих лікарських засобів є співробітники оперативних підрозділів та спеціалісти. Крім того, істотного значення набуває взаємодія слідчого з Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками. Доведено необхідність підвищення рівня взаємодії слідчого, що значною мірою сприятиме ефективності проведення слідчих (розшукових) дій.