МІСЦЕ СУДОВО-ТОВАРОЗНАВЧИХ ЕКСПЕРТИЗ У СПРАВАХ ПРО ЗАХИСТ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ - Dontsova, O.; Sich, G. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2019)
Окреслено актуальні проблемні питання, пов’язані з визначенням місця судово-товарознавчих експертиз у справах про захист прав споживачів і розробкою шляхів вирішення проблем, що виникають. Споживачі згідно з чинним законодавством мають право на захист своїх прав щодо належної якості, безпеки товарів та послуг, а також право на відшкодування збитків, завданих товарами неналежної якості, небезпечними для життя та здоров’я тощо. Визначено дії, які споживач повинен вчинити для захисту своїх порушених прав, та підкреслено, що у випадках коли споживач намагається відновити справедливість у цьому проблемному питанні, він має звернутися до експертних установ з проханням провести товарознавчі дослідження товарів.