ОСОБЛИВОСТІ СУДОВОЇ ЕКСПЕРТИЗИ ДОКУМЕНТАЦІЇ ІЗ ЗЕМЛЕУСТРОЮ ЩОДО ВСТАНОВЛЕННЯ МЕЖ АДМІНІСТРАТИВНО-ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ОДИНИЦЬ - Ripenko, A.; Yaremko, Y.; Peskov, I. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2019)
Розглянуто систему адміністративно-територіального устрою України. Проаналізовано процедуру визначення меж, зокрема розробку відповідного проекту землеустрою, порядок проведення державної землевпорядної експертизи проекту, його затвердження та посвідчення меж. Охарактеризовано проблемні аспекти виконання судової експертизи документації щодо встановлення меж адміністративно-територіальних одиниць. Акцентовано увагу на важливості дотримання порядку проведення аналізу нормативно-правових та нормативно-технічних документів, що діяли на час прийняття відповідних рішень та розробки відповідної документації. Запропоновано шляхи вдосконалення науково-методичного забезпечення судово-експертної діяльності в Україні.