«ЛЮДСЬКИЙ ФАКТОР» ЯК ОСНОВНА ПРИЧИНА ЗАЛІЗНИЧНО-ТРАНСПОРТНИХ ПРИГОД - Batig, А.; Kuzyshyn, A. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2019)
Проблема дослідження впливу «людського фактора» на виникнення залізнично-транспортних пригоди є різносторонньою, складною структурно та на сьогодні далекою від вирішення. Різноманіття залізнично-транспортних пригод, які досліджуються у Львівському НДІСЕ, вказує на неможливість застосування типових механізмів для випадків, де присутній «людський фактор». Завданням експерта при дослідженні таких залізнично-транспортних пригод полягає у встановленні ступеня впливу зазначеного фактора на здійснення (реалізацію) відмови в спрацюванні механізму залізнично-транспортної пригоди.