ПОНЯТТЯ СУБ’ЄКТІВ НАУКОВОЇ ТА НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В АСПЕКТІ ЕКСПЕРТНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВОСУДДЯ - Sviderskyi, О. О. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2017)
Досліджено сутність поняття суб’єктів наукової та науково-технічної діяльності в контексті науково-дослідної роботи в галузі судової експертизи. Проаналізовано підходи до розуміння категорій суб’єкт і суб’єкт правовідносин у цій сфері. Акцентовано увагу на сутності та характерних рисах понять наукова й науково-технічна діяльність. Розглянуто положення чинного національного законодавства, що визначають правові засади наукової та науково-технічної діяльності, у тому числі у сфері судової експертизи. Наведено авторське бачення сутності понять наукової й науково-технічної діяльності.