ВПЛИВ ВЕРТИКАЛЬНОГО НАВАНТАЖЕННЯ НА ГАЛЬМІВНУ СИЛУ ТА КОЕФІЦІЄНТ ЗЧЕПЛЕННЯ ШИНИ АВТОМОБІЛЬНОГО КОЛЕСА - Leontiev, D. N.; Mikhalevich, N. G.; Frolov, A. A. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2018)
Проаналізовано вплив вертикального навантаження на коефіцієнт зчеплення автомобільного колеса в режимі гальмування на основі експериментальних досліджень. Наведено результати досліджень різних авторів щодо ступеня впливу різних чинників на коефіцієнт зчеплення. Урахування непостійності значення коефіцієнта зчеплення в експертній автотехнічній практиці дозволить моделювати динаміку гальмування ТЗ із системами автоматичного регулювання на більш високому рівні та з більшою достовірністю.