ПРИМЕНЕНИЕ ИМИТАТОРА БИОЛОГИЧЕСКИХ ТКАНЕЙ ДЛЯ ДИАГНОСТИКИ СКВОЗНЫХ ОГНЕСТРЕЛЬНЫХ РАНЕНИЙ, ПРИЧИНЕННЫХ ПУЛЯМИ КАЛИБРА 5,45 мм - Kravchenko, Y. N.; Sapelkin, V. V.; Serbinenko, I. Y.; Kolomijtsev, A. V. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2016)
На основі результатів натурних випробувань за допомогою балістичного пластиліну встановлено особливості наскрізних вогнепальних пошкоджень, заподіяних кулями калібру 5,45 мм. Експериментально визначені витрати кінетичної енергії зазначених куль, необхідні для повного пробиття блоку певної товщини з урахуванням їх нестабільної поведінки в товщі перешкоди. Запропоновано розрахунковий метод визначення швидкості куль після подолання перешкоди у вигляді імітатора біологічних тканин.