ВИЗНАЧЕННЯ ВИДУ ПНЕВМАТИЧНОЇ ЗБРОЇ ЗА ДЕЯКИМИ МОРФОЛОГІЧНИМИ ОСОБЛИВОСТЯМИ ВХІДНИХ КУЛЬОВИХ ПОШКОДЖЕНЬ НА ЩІЛЬНИХ ПЕРЕШКОДАХ - Kozachenko, I. M. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2016)
Виконано експериментальні постріли по листам картону із двох пневматичних гвинтівок калібру 4,5 мм із 6-ма й 12-ма правопохилими нарізами каналу ствола кулями шести марок із різною формою головної частини. У результаті пострілів зі зброї з 6-ма нарізами пошкодження мають вигляд правильного шестикутника. Для зброї з 12-ма нарізами характерна форма пошкоджень у вигляді шестерні з відбитками полів нарізів ствола в пояску обтирання кулі. Уперше доведено можливість за морфологічними особливостями кульових пошкоджень на щільних перешкодах визначити кількість нарізів ствола пневматичної зброї.