ДЕЯКІ ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ЩОДО ВИЗНАЧЕННЯ ЗМІСТУ СПЕЦІАЛЬНИХ ЗНАНЬ У КРИМІНАЛЬНОМУ СУДОЧИНСТВІ - Fastovets, V. A. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2016)
Розглянуто питання визначення змісту термінів, що використовуються в Кримінальному процесуальному кодексі України, зокрема поняття «спеціальні знання». Проаналізовано визначення терміна «спеціальні знання», надані в різні періоди часу як вітчизняними, так і зарубіжними вченими, за критерієм виокремлення ними найбільш суттєвих ознак при визначенні його змісту. Шляхом послідовного обґрунтування недоліків наведених понять, виявлено ті ознаки, котрі найбільш точно відображають сутність спеціальних знань у кримінальному судочинстві. На підставі зроблених висновків запропоновано власне визначення цього поняття.