РОЗВИТОК НАУКОВИХ УЯВЛЕНЬ ПРО ТАКТИЧНІ ОПЕРАЦІЇ - Shevchuk, V. M. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2016)
Досліджено історію виникнення та становлення криміналістичної категорії «тактична операція». Генеза тактичних операцій досліджується за двома напрямами: теоретичним (як наукова категорія криміналістики) і практичним (як засіб практичної діяльності слідчих органів). Вивчення історії тактичних операцій здійснюється з урахуванням чинників-детермінан- тів, які вплинули на процес виникнення й формування цієї криміналістичної категорії. Запропоновано перспективні напрями подальших наукових досліджень розглядуваної проблематики.