ЗМАГАЛЬНА МОДЕЛЬ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ: ІЛЮЗІЯ АБО РЕАЛЬНІСТЬ - Shepitko, V. Y. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2016)
Проаналізовано окремі тенденції в механізмі впровадження змагального процесу на стадії досудового розслідування. Визначено функціональне призначення слідчих (розшукових) та негласних слідчих (розшукових) дій і виокремлено певні прогалини й недоліки в ході їх реалізації. Надано пропозиції щодо оптимізації слідчої діяльності в сучасних умовах. Підкреслено необхідність забезпечення досудового розслідування криміналістичними знаннями та формування «змагальної криміналістики».