БАТЬКО Й СИН БОКАРІУСИ ВИДАТНІ ФУНДАТОРИ ВІТЧИЗНЯНОЇ СУДОВОЇ ЕКСПЕРТИЗИ - Kozachenko, I. M. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2016)
Висвітлено життєвий шлях, наукову та практичну діяльність Заслуженого професора М. С. Бокаріуса і його сина професора М. М. Бокаріуса відомих вітчизняних науковців у галузі судової медицини та судової експертизи, 85-та та 50-та роковини яких виповнюються 2016 р. Зазначено їх великий внесок у створення системи судової експертизи України, де провідна роль, безумовно, належить видатному вченому й практику М. С. Бокаріусу, оскільки саме він із притаманною йому передбачуваністю побачив нагальну потребу органів слідства та суду в незалежній і об’єктивній судовій експертизі, яка б спиралась на сучасні досягнення науки.