ВИЗНАЧЕННЯ ВИДУ ТА МАРКИ СНАРЯДІВ МЕТОДОМ РЕНТГЕНОФЛУОРЕСЦЕНТНОГО СПЕКТРАЛЬНОГО АНАЛІЗУ ПРИ ДОСЛІДЖЕННІ ПНЕВМОСТРІЛЬНИХ ПОШКОДЖЕНЬ ДЕЯКИХ МАТЕРІАЛІВ ОДЯГУ - Kozachenko, I. M. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2016)
Виконано рентгено-флуоресцентний спектральний якісний і кількісний аналізи елементного складу 4-х марок куль до пневматичної зброї вітчизняного й іноземного виробництв, а також імітаторів поширених матеріалів одягу камуфльованої тканини та бавовняного трикотажу. Визначено, що свинцеві кулі до пневматичної зброї здатні привносити до пошкоджень на окремих матеріалах одягу, зокрема на камуфльованій тканині та бавовняному трикотажі, деякі елементи зі свого складу, які притаманні лише тій чи інший марці кулі. Це розширює можливості судовомедичної експертизи під час вирішення питання щодо визначення виду й марки кулі або невеликої групи схожих за елементним складом куль, які заподіяли пневмострільні пошкодження на досліджуваних об’єктах.