ЦІЛЬОВЕ ПРИЗНАЧЕННЯ КРИМІНАЛІСТИЧНИХ ЗНАНЬ І ПРАГНЕННЯ ДО ЄВРОПЕЙСЬКИХ СТАНДАРТІВ У ПРОТИДІЇ ЗЛОЧИННОСТІ - Shepitko, V. Yu. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2017)
Розглянуто становлення й розвиток криміналістичних знань і їх цільове спрямування. Визначено суб’єктів застосування криміналістичних знань у різних країнах світу та в різні історичні періоди. Простежено тенденції щодо змінення суб’єктів застосування криміналістичних знань у змагальному кримінальному процесі. Акцентовано увагу на формуванні «змагальної криміналістики», криміналістики для сторони обвинувачення та сторони професійного захисту, а також криміналістики для суду (судової криміналістики). Запровадження прогресивних європейських стандартів, розширення способів судового захисту особи в кримінальному провадженні та засобів доказування пов’язане із зміненням криміналістичного інструментарію, пропонуванням методів, прийомів і технологій, що використовуються в протидії злочинності.