СИСТЕМЫ ОБОЗНАЧЕНИЙ И СТАНДАРТИЗАЦИЯ КОММЕРЧЕСКИХ ПАТРОНОВ К РУЧНОМУ ОГНЕСТРЕЛЬНОМУ ОРУЖИЮ - Adeev, D. V.; Donets, A. B.; Konoplyanko, V. V.; Gomenyuk, D. S. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2016)
Розглянуто особливості позначення калібрів боєприпасів до ручної вогнепальної зброї в імперській (дюймовій) і метричній системах, основні варіанти позначення патронів за застарілими стандартами й фірмові коди боєприпасів найбільших європейських виробників кінця XIX початку ХХ століття. Надано короткий огляд етапів становлення міжнародної системи стандартизації боєприпасів за системами C.I.P. і SAAMI.