Від теорії до практики: 25 років науковому виданню «Теорія та практика судової експертизи і криміналістики» - Simakova-Yefremian, Ella (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2026)
Мета цієї статті — на честь ювілею збірника наукових праць «Теорія та практика судової експертизи і криміналістики» ознайомити читачів з його 25-річним поступом: історією започаткування, авторами й тематикою в різні роки, змінами періодичності й формату, здобуттям статусу провідної міжнародної платформи відкритого доступу, що формує порядок денний у сфері права та судової експертизи. Стислий огляд випусків збірника за попередні роки свідчить, що його основною проблематикою та тематичною спрямованістю є висвітлення сучасних іноземних і національних теоретико-прикладних проблем криміналістики, проведення різних видів судових експертиз, застосування спеціальних знань у судочинстві, юридичної освіти й підготовки кадрів судових експертів. Кожен випуск підтверджує досягнення мети створення збірника — оприлюднення результатів теоретико-прикладних досліджень актуальних проблем судової експертизи, криміналістики та кримінального процесу. На сторінках видання значну увагу приділено вдосконаленню авторських методик і надано наукові рекомендації щодо проведення експертних досліджень. До того ж зроблено вже традиційний постатейний огляд поточного 42-го випуску видання, матеріали якого об’єднано в рубрики «Дослідницька робота» (Research Papers), «Наукові нотатки» (Case Notes) і «Новини наукового життя» (Scientific News).