ЗАЛУЧЕННЯ ЕКСПЕРТІВ І ПРИЗНАЧЕННЯ СУДОВИХ ЕКСПЕРТИЗ ПРИ РОЗСЛІДУВАННІ ПОРУШЕНЬ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ВИКОНАННЯ РОБІТ ІЗ ПІДВИЩЕНОЮ НЕБЕЗПЕКОЮ - Spasenko К. О. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2016)
Розглянуто особливість використання спеціальних знань у процесі розслідування зазначеної категорії злочинів, що полягає у вузькоспрямованій специфіці порушень правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою. Окреслено коло питань, що підлягають з’ясуванню під час проведення певних експертиз. Відзначено їх варіативність залежно від виконуваних робіт, виду негативних наслідків та інших елементів криміналістичної характеристики злочину. Досліджено призначення судово-медичної й судових інженерно-технічної експертизи з охорони праці, гірничотехнічної, будівельно-технічної, технічної експертизи документів в аспекті порушеної проблематики.