Судово-експертні установи в умовах воєнного стану: проблеми та перспективи - Simakova-Yefremian, Ella (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2025)
Розглянуто ситуації, з якими стикаються судово-експертні установи України в умовах воєнного стану. Зокрема, проведено аналіз реагування Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» Міністерства юстиції України на виклики війни. Наголошено на необхідності об’єднати зусилля та ресурси всіх судово-експертних установ держави для досягнення спільних цілей. Увагу акцентовано на участі працівників Центру в заходах, організованих робочою групою Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти за пріоритетними напрямами, і онлайн-тренінгах за програмою групи іспанських дослідників Panacea Cooperative Research. Традиційно здійснено аналіз статей, уміщених у цьому випуску збірника наукових праць,— як дослідницьких робіт, так і наукових нотаток, стисло схарактеризовано всі матеріали.