ВПЛИВ НАУКОВИХ ІДЕЙ ПРОФЕСОРА М. В. САЛТЕВСЬКОГО НА РОЗВИТОК СУЧАСНОЇ КРИМІНАЛІСТИКИ ТА СУДОВОЇ ЕКСПЕРТИЗИ - Shevchyuk, V. M. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2017)
Розглянуто життєвий шлях, наукову, викладацьку, судово-експертну та громадську діяльність загальновідомого як в Україні, так і за кордоном професора М. В. Салтевського, видатного вченого минулого століття й наукової сучасності. Досліджено вплив його наукових ідей на розвиток криміналістики та судової експертизи. Висвітлено діяльність відомого науковця як одного із фундаторів вітчизняної криміналістичної науки, засновника наукової школи в криміналістиці, прослідковано широту діапазону та коло його професійних, наукових інтересів як талановитого дослідника, новатора й генератора наукових ідей. Досліджено його вагомий внесок у розвиток загальної теорії криміналістики, теорії криміналістичної ідентифікації, окремих криміналістичних теорій, криміналістичної техніки, криміналістичної тактики та методики розслідування окремих видів злочинів. Проаналізовано наукові праці вченого і його вплив на становлення й розвиток сучасної криміналістики та судової експертизи.