Місце судової товарознавчої експертизи у запобіганні правопорушенням на роздрібному ринку електричної енергії - Petrova І.; Fesiunin, V.; Dontsova, O. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2021)
Зауважено, що притягненню до кримінальної відповідальності винних у пошкодженні й викраденні енергообладнання, розкраданні електроенергії заважає відсутність у підрозділів поліції методичних матеріалів і навичок розслідування таких правопорушень і практики їх розгляду судами. Акцентовано, що визначення ринкової вартості електроенергії та послуг з її надання перебуває за межами компетенції експертів-товарознавців, оскільки механізм формування цін (тарифів) на цей вид продукції затверджує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, а контролює держава. Мета статті — окреслити місце судової товарознавчої експертизи у запобіганні правопорушенням на роздрібному ринку електроенергії.