Підвищення достовірності експертної оцінки під час дослідження знищеного рельєфного маркування магнітооптичними приладами - Agalidi, Yu.; Koshel, O. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2021)
Можливість відновлення даних видаленого рельєфного маркування залежить від чутливості інструментальних засобів дослідження та визначається співвідношенням сигнал/шум. Останнім часом в експертній практиці для дослідження маркувальних даних металевих об’єктів використовують магнітооптичний метод, реалізацію якого в цій статті представлено на прикладі двох поколінь комплексів, для яких досі не було проведено комплексного порівняльного аналізу. Метою статті є кількісна та якісна оцінка результатів візуалізації залишкових полів внутрішніх напружень для комплексів магнітооптичного обладнання моделей 2006 р. і 2018 р., а також презентація практичних результатів досліджень, у яких традиційні методи не мали успіху.