ДЕЯКІ ПИТАННЯ ВСТАНОВЛЕННЯ ПРИЧИН ТЕХНІЧНИХ ПОШКОДЖЕНЬ МАЙНА ТА ВИЗНАЧЕННЯ МАТЕРІАЛЬНОЇ ШКОДИ ВНАСЛІДОК ЗАЛИТТЯ - Simonenko, V.; Demuzenko, I. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2019)
У статті наведено деякі проблемні питання, що виникають при проведенні досліджень причин технічних пошкоджень майна та визначення матеріальної шкоди внаслідок залиття. Зазначено про актуальність тематики статті, що підкреслюється наявністю відповідних методик, що були розроблені фахівцями державних спеціалізованих установ, зокрема, судовими експертами Київського науково-дослідного інституту судових експертиз та Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз. Приведено визначення чинного законодавства щодо матеріальної шкоди. У статті також значиться про необхідність встановлення належного відповідача у цивільних спорах, що виникають при розгляді питань матеріальної шкоди, згідно з діючими положеннями про утримання та обслуговування житлового фонду. Фіксація пошкоджень здійснюється за допомогою акту про залиття, натурного обстеження, фотофіксації.