ЕКСПЕРТНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ПРИЧИННОГО ЗВ’ЯЗКУ ПРИ ОРГАНІЗАЦІЇ РОБІТ НА ВИЇМКОВІЙ ДІЛЬНИЦІ - Mukha О.; Shaikhlislamova І. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2019)
На підставі аналізу законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, що регламентують вимоги до технологічної проектної документації виїмкової дільниці, застосовуючи інженерно-логічний підхід, розроблена модель встановлення причинного зв’язку між причинами настання нещасного випадку і особами, дія (бездіяльність) яких створила передумови настання інциденту під час виконання технологічного процесу на виїмковій дільниці. За допомогою моделі визначається характер дій (бездіяльність) осіб, які при певних умовах знаходилися у прямому або непрямому (опосередкованому) причинному зв’язку з настанням події.