ДОСЛІДЖЕННЯ ВИПАДКІВ СХОДУ РУХОМОГО СКЛАДУ З РЕЙОК ЗА ДОПОМОГОЮ МАТЕМАТИЧНОГО МОДЕЛЮВАННЯ - Batig А.; Kuzyshyn, A. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2019)
Опис динамічної поведінки рухомого складу при русі рейковою колією є досить складним, трудомістким процесом, який вимагає високої кваліфікації експерта та значних витрат часу. Наявність математичних моделей складових одиниць рухомого складу значно б полегшило дослідження випадків їх сходу з колії. У зв’язку з цим експертами Львівського НДІСЕ розроблена математична модель пасажирського вагона дизель-поїзда та удосконалена модель вантажного вагона. Це дозволило прискорити процес дослідження їх динамічних показників, полегшити процес встановлення граничних значень параметрів технічного стану та оцінити наслідки зміни цих параметрів у визначених умовах роботи.