ОСОБЛИВОСТІ ЕКСПЕРТНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ СЛІДІВ ДІЇ ВІДМИЧОК НА ВНУТРІШНІХ ПОВЕРХНЯХ ЦИЛІНДРОВИХ МЕХАНІЗМІВ ЗАМКІВ - Chernov, V.; Golomisyuk Е.; Evseev Р. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2019)
Розглядаються особливості експертного дослідження слідів дії сторонніх предметів на внутрішніх поверхнях циліндрових механізмів замків. Метою роботи є оприлюднення результатів дослідження механізму слідоутворення та локалізації ознак впливу сторонніх предметів на внутрішніх поверхнях циліндрових механізмів замків та надання рекомендації судовим експертам при формулюванні висновків під час проведення трасологічних досліджень. Надані результати експериментальних досліджень циліндрових механізмів замків. Ілюстрації пояснюють умови локалізації слідів на відповідних частинах циліндрових механізмів замків від дії сторонніх предметів та комплектних ключів. Запропоновано рекомендації судовим експертам щодо формулювання висновків при дослідженні циліндрових механізмів замків.