ОСОБЛИВОСТІ СУДОВО-ЕКСПЕРТНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ВИПАДКІВ АРТИЛЕРІЙСЬКИХ ОБСТРІЛІВ - Bogdanyuk, I.; Chuprun, V.; Ustimenko, V.; Shipilov, M. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2019)
Зазначено, що актуальність даної публікації обумовлена дефіцитом науково-методичного забезпечення судово-експертних досліджень, пов’язаних з фактами здійснення артилерійських обстрілів. Наведено погляди міжнародних організацій щодо застосування зброї вибухової дії. Визначені основні підходи до порядку фіксування фактів застосування зброї вибухової дії в населених пунктах, а також при перевірці й аналізі відповідних даних та інформації, що стосується визначення використаних при обстрілах видів зброї. Відмічені основні методичні прийоми, які доцільно використовувати під час вирішення питань судових експертиз щодо судово-експертного дослідження випадків артилерійських обстрілів.