ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ПРИЗНАЧЕННЯ ТА ПРОВЕДЕННЯ СУДОВОЇ ЕКСПЕРТИЗИ В ГОСПОДАРСЬКОМУ СУДОЧИНСТВІ - Popovich, I.; Sviderskyi, A. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2019)
Стрімке зростання потреб сучасного суспільства у використанні знань з різноманітних галузей науки, техніки, мистецтва, ремесел не обходить такої суспільної сфери, як сфера судочинства, а розуміння значущості спеціальних знань для встановлення істини у господарській справі дає підстави розглядати судову експертизу як самостійний інститут захисту прав і законних інтересів громадян, юридичних осіб та інтересів держави загалом. В той же час спостерігається не лише неузгодженість положень окремих нормативно-правових актів між собою, але й протиріччя конституційним принципам, а в деяких випадках — законам наукового розвитку певних галузей знань. У зв’язку з цим нагальною є потреба в аналізі проблемних питань призначення та проведення судової експертизи у господарському судочинстві.