ОСОБЛИВОСТІ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ В СФЕРІ СУДОВО-ЕКСПЕРТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ (НА ПРИКЛАДІ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ) - Tkachenko, N. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2019)
У статті досліджено особливості державного управління в сфері судово-експертної діяльності. На основі аналізу нормативно-правових актів, наукових публікацій, статистичних даних встановлено основні функціональні форми повноважень Міністерства юстиції України при здійсненні управління в сфері судово-експертної діяльності (загальні і спеціальні). Під час тлумачення терміна «ефективність державного управління» виявлено основні змістовні аспекти цього поняття. Вивчено зарубіжний досвід у сфері управління та контролю за діяльністю судових експертів і зроблено відповідні висновки щодо запозичення позитивних тенденцій. Виокремлено та диференційовано напрямки вдосконалення експертного забезпечення правосуддя в Україні.