ТИПОВІ СЛІДЧІ СИТУАЦІЇ ТА ВЕРСІЇ ПРИ РОЗСЛІДУВАННІ ПОРУШЕНЬ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ВИКОНАННЯ РОБІТ З ПІДВИЩЕНОЮ НЕБЕЗПЕКОЮ - Spasenko К. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2019)
У статті запропоновано систему типових слідчих версій у процесі розслідування порушень правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою. Розкрито програму дій слідчого щодо перевірки запропонованих версій. Встановлено, що існує тісний логічний зв’язок між ситуаціями і версіями, кожній типовій слідчій ситуації притаманний перелік типових версій, які є характерним для цієї ситуації і підлягають перевірці. Наголошено, що кожна із зазначених ситуацій реалізується за рахунок програм проведення слідчих (розшукових) та інших процесуальних дій, розроблених з урахуванням практики розслідування злочинних порушень правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.