АВТОМАТИЗАЦІЯ РОЗПІЗНАВАННЯ ОБЛАСТІ ДОСЛІДЖЕННЯ ПРИ СЛАБКО КОНТРАСТНИХ МЕЖАХ НА ЗОБРАЖЕННІ ПРОЗОРИХ ОБ’ЄКТІВ - Rombovsky, M.; Radchenko, R. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2019)
При створенні систем автоматичного розпізнавання об’єктів виникають проблеми виявлення межі переходу сусідніх областей розділеного простору при слабкій контрастності зображення, що призводить до необхідності проведення додаткової обробки зображення. В роботі проведено огляд сучасних алгоритмічних схем розпізнавання і підвищення якості зображення шляхом сегментації та корекції контрастності. Дані алгоритми реалізовані в розробленій авторами комп’ютерній програмі, яка дозволяє проводити автоматичний аналіз досліджуваних зразків для подальшого визначення значень оптичних характеристик прозорих об’єктів, як загальних ознак при ідентифікаційних трасологічних дослідженях цілого по частинах.