ОПРЕДЕЛЕНИЕ БАЛЛИСТИЧЕСКИХ ХАРАКТЕРИСТИК И ПОРАЖАЮЩИХ СВОЙСТВ ПАТРОНОВ САМОДЕЛЬНОГО СНАРЯЖЕНИЯ КАЛИБРА 7,62×39 - Kolomiytsev, O. V.; Sapielkin, V. V. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2017)
У практиці судово-балістичної й судово-медичної експертизи досить часто об’єктами досліджень стають вогнепальні поранення, заподіяні атиповими уражаючими елементами, які використовуються для незаконного самостійного спорядження патронів до нарізної зброї. На основі конкретного прикладу спорядження зазначеним способом патрона калібру 7,62*39 кулею спортивно-мисливського патрона калібру 7,62* 54R визначені балістичні характеристики куль і досліджені їх уражаючі властивості на імітаторі біологічних тканин (балістичному пластиліні). На основі результатів експериментальних досліджень визначені параметри, необхідні для розрахунків глибини проникнення досліджуваних куль у тканини біологічного об’єкта залежно від їх швидкості на траєкторії польоту.