РОЛЬ МЕТОДУ ТОНКОШАРОВОЇ ХРОМАТОГРАФІЇ ПРИ КРИМІНАЛІСТИЧНОМУ ДОСЛІДЖЕННІ ЗАПАЛЮВАЛЬНИХ СУМІШЕЙ НА ОСНОВІ НАФТОПРОДУКТІВ - Rudniev, V.; Bui, O.; Klimchuk, A. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2019)
У статті наведені можливості методу тонкошарової хроматографії при дослідженні запалювальних сумішей на основі нафтопродуктів, у тому числі із вмістом полімерних згущувачів, та інтерпретація отриманих результатів для використання в криміналістичній практиці. Дослідження проводилося методом ТШХ в системі розчинників октан: бензол з детектуванням забарвлених зон в УФ-променях, при проявленні парами йоду та оброблення 2% розчином формальдегіду в сірчаній кислоті. Отримані результати дають інформацію щодо основних компонентів та можуть застосовуватися при первинному дослідженні запалювальних сумішей.