ПРЕДМЕТ І ЗАВДАННЯ СУДОВОЇ АВТОТЕХНІЧНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ - Lubentsov, A. V. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2017)
Досліджено предмет і завдання судової експертизи та визначено предмет і завдання судової автотехнічної експертизи на основі аналізу наукової літератури та нормативно-правових актів. Наголошено на тому, що предмет судової експертизи в практичному аспекті розглядається в широкому та вузькому значеннях, як родовий (видовий) предмет автотехнічної експертизи взагалі та предмет конкретної автотехнічної експертизи в конкретному кримінальному провадженні. Зазначено, що залежно від цього завдання автотехнічної експертизи поділяються на загальні та конкретні. Доведено, що предмет і завдання певної автотехнічної експертизи можуть збігатися за обсягом із загальними або бути вужчими, однак не повинні виходити за межі загальних.