КОМПЛЕКСНЕ ЕКСПЕРТНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ РОЗЧИННИКІВ ДЛЯ ФЛЕКСОДРУКУ НА ОСНОВІ ЕТАНОЛУ - Rudniev, V. A.; Klimchuk, A. F.; Dontsova, O. S.; Karnozhitskyi, P. V.; Kyzminyh, A. O. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2018)
Рекомендовано алгоритм дослідження експертом-хіміком розчинників для флексодруку на основі етанолу. Наведено комплекс ознак, достатній для експерта-товарознавця при визначенні характеристик товару відповідно до УКТЗЕД. Підкреслено необхідність використання додаткової нормативно-технічної документації для проведення комплексного хімічного та товарознавчого дослідження. До переліку методів, використання яких дозволяє отримати конкретні відповіді на питання, поставлені на вирішення експертів, належать газова хроматографія й ІЧ-спектрометрія, а також інші фізико-хімічні методи: вимірювання щільності, фракційного складу тощо. Отриманий комплекс ознак є достатнім для формування висновку в категоричній формі.