СУЧАСНІ МОЖЛИВОСТІ КОМПЛЕКСНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ ПОШКОДЖЕНЬ МАТЕРІАЛІВ ВОЛОКНИСТОЇ СТРУКТУРИ - Balynian, T. Ye.; Derechа L. M. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2018)
Зазначено актуальність розроблення методики проведення експертиз зі встановлення механізму утворення пошкоджень (хімічних, термічних, механічних, біологічних) матеріалів волокнистої структури, які досить часто призначаються при розслідуванні кримінальних справ різних категорій. Розглянуто питання вирішення низки завдань судової експертизи за допомогою застосування сучасних інструментальних методів, зокрема, растрової (скануючої) електронної мікроскопії, що дає можливість виявляти якісно нові мікроознаки об’ємного характеру, мікрорельєф поверхні кінців текстильних волокон і прилеглих до них ділянок.