АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ СПІВРОБІТНИЦТВА З ОРГАНІЗАЦІЯМИ ІНОЗЕМНИХ ДЕРЖАВ У СФЕРІ СУДОВО-ЕКСПЕРТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Simakova-Efremіan E. B.; Derecha, L. M.; Myasoedov, V. V. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2018)
Міжнародне співробітництво є одним із важливих напрямів роботи судово-експертних установ і закладів вищої освіти України, зокрема, Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса та Харківського національного медичного університету. Одним із результатів міжнародної співпраці є удосконалення законодавства України і його адаптація до норм міжнародного права. Нині міжнародні взаємовідносини у сфері здійснення судово-експертної діяльності є недостатньо врегульованими, що потребує більш детального опрацювання нормативно-правових актів в аспекті міжнародних договірних відносин. Запропоновано шляхи вдосконалення норм чинного законодавства та діяльності судово-експертних установ Міністерства юстиції України.