ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ МЕТОДИКО-КРИМІНАЛІСТИЧНИХ ЗАСОБІВ У СТРУКТУРІ ПРОТИДІЇ ЗЛОЧИНАМ У СФЕРІ ПРАВОСУДДЯ - Shepitko, M. V. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2018)
Досліджено проблеми формування методико-криміналістичних засобів у структурі протидії злочинам у сфері правосуддя. Із цією метою проаналізовано місце криміналістисної методики в системі криміналічтичних знань і криміналістиці як науці та практичній діяльності. Указано на історичні передумови використання методичних рекомендацій щодо розслідування певних видів злочинів. Розглянуто проблеми побудови окремої криміналістичної методики, які стосуються її структури, видів, залежностей, мети та суб’єктів, що її застосовують. Окрему увагу приділено дослідженню позицій різних учених стосовно деяких елементів такої методики.