ОТНОСИТЕЛЬНЫЙ ПОДХОД К ВЫЯВЛЕНИЮ ПРИМЕСЕЙ ПАРАФИНА В ПЧЕЛИНОМ ВОСКЕ - Rudnev, V. A.; Klimchuk, A. F.; Nardid, L. V. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2016)
Розглянуто сучасні методи виявлення домішок парафіну в бджолиному воску. Доведена ефективність підходу, що використовує відношення вмісту н-алканів з парною і непарною кількістю атомів вуглецю, до встановлення наявності та кількісної оцінки вмісту парафіну у воску. Виявлення парафіну проводилося методом газової хроматографії без використання внутрішнього стандарту. Розглянуто можливість дослідження цим способом сумішей парафін-воск у широкому концентраційному діапазоні компонентів.