ЗАСОБИ ПРОТИДІЇ НАДАННЮ СУДОВИМ ЕКСПЕРТОМ ЗАВІДОМО НЕПРАВДИВОГО ВИСНОВКУ - Shepitko, M. V. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2016)
Розглянуто проблеми протидії наданню судовим експертом завідомо неправдивого висновку. З цією метою проаналізовано права, обов’язки та відповідальність експерта. Особливу увагу приділено формам покладання обов’язків на судового експерта під час досудового розслідування й судового розгляду - попередженню про кримінальну відповідальність, присязі експерта. Важливим є те, що механізм протидії наданню експертом завідомо неправдивого висновку є засобом психологічного впливу та може вказувати на надмірне залякування.