АВТОМАТИЗОВАНІ ІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ ЯК ЗАСІБ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ - Zhuravel, V. A. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2016)
Розглянуто сучасні інформаційні системи в контексті забезпечення ефективності досудового розслідування, надано їх характеристику, визначено підходи до створення та можливості запровадження в судово-слідчу практику. Показано роль і переваги цих систем для збільшення якості слідчої діяльності, передусім її інтелектуальної складової, як-то: висунення й перевірка слідчих версій, планування розслідування, організація розшуку невідомого злочинця тощо.